Banana Hosties

TASJAANSEBANANAHOSTIES!_2

3 ingrediënten en je kan bakken…zonder ei, zonder melk, zonder gluten, zonder suiker en zonder boter. En spotgoedkoop. Eén liedje zingen en je bent er al. Geloof jij het? Ik aanvankelijk niet. En toen ik met mijn vingers dit goedje kneedde nog niet. En ook toen ie plat was en ik zin had in rondjes had ik er nog steeds een hard hoofd in. Maar toen ging het de oven in en rook mijn keuken in no-time naar goddelijke banaantjes…En dat het ook nog gezond is…ook dat geloof je haast niet. Toch is het zo. Geloof het maar. Op z’n Tasjaans ;)
(klik op de afbeelding voor het recept)

.

INGREDIËNTEN :

– 80 gram havermout

– 30 gram kokosrasp

– 2 zeer rijpe zoete bananen (bio hebben meer smaak)

– optioneel: 1 tl tot 1 el kokosbloesemsuiker als je het zoeter wilt (je kunt al dan niet als probeersel ook de helft van de plaatkoek licht bestrooien met wat kokosbloesemsuiker voordat het de oven in gaat, smaakt ook apart ;)

.

OMSCHRIJVING :

– Verwarm de oven voor op 175 *C

– doe alle ingrediënten in een kom en kneed met je handen tot een homogene massa.

– smeer uit op bakpapier en doe hierover weer een vel bakpapier. Rol met een deegroller uit tot een egale dunne plak (hoe platter, hoe korter de baktijd en hoe taaier de hostie, hoe dikker, hoe langer de baktijd en hoe zachter de koek)

– haal voorzichtig het bovenste vel eraf

– je bent vrij hier een vorm uit te halen. Je kunt er rechthoekige repen, vierkantjes, rondjes of hartjes in perforeren (niet uit elkaar halen)

– 12 tot 15 minuten op een bakplaat in de oven (boven-onderwarmte in het midden van de oven. Het is niet de bedoeling dat ze knapperig en bruin worden. Denk meer aan de taai-/zachtheid van een mueslireep. Indien je gebruik maakt van de kokosbloesemsuiker dan kan het een bronsbruin laagje hebben. (hoeft niet)

– koek al warm voorzichtig ‘breken’ en op een rooster – zonder bakpapier – laten afkoelen

– met een likje roomboter zijn ze hemels…mmm. (desgewenst kan je het ook als een ’toastje’ gebruiken of als verantwoordt tussendoortje of als ‘koekje-bij-de-thee’ gebruiken, be creative!)

– bewaren in afgesloten bak in de koelkast (± 5 dagen)