Krakend genieten!

Ken je dat…crackers en toastjes waar je darmen en spijsvertering niet blij mee zijn? Maar met deze wel! (en lekker zijn ze ook ;) Gezonde (glutenvrije) krackertjes die je in een handomdraai hebt gemaakt! Laat de gasten maar komen! Klik op de foto voor het recept.

TASJAANSECRACKS!w

Ingrediënten:

– 50 gram havermeel (of havermout malen tot meel)
– 1 el kokosmeel
– 100 gram sesamzaad (geroosterde variant)
– 1 ei
– ± 2 gram himalayazout
– 2 el gesmolten kokosolie

OF:

(niet op de foto maar ook erg lekker)

– 50 gram amandelmeel
– 70 gram sesamzaad (geroosterde variant)
– 75 gram zonnebloempitten
– 1 ei
– ± 2 gram himalayazout
– 2 el gesmolten kokosolie

Omschrijving:

– Verwarm de oven voor op 160*C (boven-en onderwarmte)
– Meng alle droge ingrediënten in een kom goed door elkaar
– Ei (iets gekluts) en gesmolten kokosolie erbij en goed door elkaar mengen met een lepel/spatel
– Bakpapier (op maat van bakplaat) op aanrecht leggen en daarop mengsel in het midden leggen en beetje uitsmeren (zie ook fotovoorbeeld bij de Tasjaanse Jan Hagel koekjes – bak&zo)
– Leg over het mengsel een 2e stuk bakpapier en rol met een deegroller voorzichtig rollend tot het overal gelijk goed ‘plat’ is
– Haal het bovenste papier er voorzichtig af en sleep het onderste papier met mengsel over de rand van de bakplaat en knip desnoods wat overtollige randen af zodat het mooi in het midden ligt
– Maak met een scherpe grote spatel of platte mes voorzichtig dunne verticale en horizontale lijnen vooraf in het mengsel (gelijke vierkantjes) Zodat je het straks mooi kan breken.
– Plaats in het midden van de oven (hier een Miele oven) en bak ± 22 – 25 min. (hoe platter je baksel is, hoe sneller het gaar is en kan aanbranden. Je kunt op ’t laatst even met je vinger voelen of het stevig/hard is en niet te donker)
– Bakplaat uit de oven, even 5 minuten laten staan, dan bakpapier met crackers over een rooster trekken en daar verder op laten afkoelen
– Helemaal afgekoeld? Dan voorzichtig breken in kleine vierkantjes.

Ook lekker voor in de lunchtrommel waar je ter plekke het crackertje belegd met roomboter, kaas, hüttenkäse, tonijn- of kipsalade, humus, kiemgroentes, notenpasta enz enz. Be creative!

Bewaren in een goed afgesloten blikken trommel en zeker 3 tot 5 dagen lekker. (maar of dat zo lang lukt..?

Krakend genieten, toch? ;)