“Wat kan jij met quinoa, avocado en feta..?” vroeg ik haar via de app.
De volgende dag nodigde ze mij uit voor de lunch in haar voortuin…;) Zonnetje scheen, temperatuurtje was zalig… en toen begon het…
(klik op de afbeelding om verder te lezen)
Ze kwam met een bord waarop 3 prachtig gepresenteerde witlof-schuitjes lagen…gevuld met bovenstaande ingrediënten. En dan mag je een hapje nemen…en nog een…en.. W O W ! Elke hap was gewoon een sensatie! Pure gelukzaligheid belandde op mijn smaakpapillen! Het krijgt zonder twijfel het Tasjaanse predikaat ‘Buitengewoon Genieten’! En dat zegt wat.
Van dit hapje wordt je blij. En blijheid deel je. Bij deze! Dankjewel Jacq!
RECEPT:
– 90 Gr. Bruine quinoa (bio) in ongeveer 20 min gaar koken,
– in een zeef laten uitlekken en afkoelen
– 2 rijpe avocado’s prakken met een half teentje knoflook,
– op smaak brengen met vers gemalen peper, Himalayazout en ‘n paar druppels citroen
– 2 stengels bosui fijn snijden
– een handje verse koriander fijn hakken (hoeveel takjes?)
– quinoa, avocado en bosui met koriander door elkaar mengen
– minimaal een uurtje alle smaken laten intrekken (in koelkast – niet té koud – desgewenst wat eerder uit de koelkast halen en laten rusten voordat het gegeten wordt)
– op het laatst nog kleine miniblokjes of verkruimeld schapenfeta naar smaak erdoor mengen (±100 gram) en wat extra voor de garnering opzij leggen
– Serveren op een blaadje witlof (bio)
– drink er eventueel een klein glaasje warm gemberwater bij
Bon Apetito! ;)
