(klik op de afbeelding voor het volledige recept)
– 200 gram chocolade (minstens 72% cacao!)
– 1 zak biologische appelschijfjes
– 1/2 of 1 tl kaneelpoeder
– 1 tl macapoeder (optioneel)
– 2 tl rauwe cacaopoeder (optioneel)
Smelt chocolade au-bain-marie en meng goed kaneel, maca en cacao er doorheen. Zorg dat het niet heet wordt anders gaan de mooie functies én de smaken van de poeders verloren. Doop de appelschijfjes in de chocola en strijk overtollig chocola af met bijv. een (siliconen)bakkwastje. Leg de schijfjes op een platte plank/plaat, bedekt met bakpapier. Alles voorzien van choc, dan kun je het laatste restje choc in het pannetje ook nog gebruiken om wat zonnebloempitten, gojibessen, moerbeien of wat je maar in huis hebt , erdoorheen te mengen en dat met een theelepeltje afschuivend tussen de schijfjes te plaatsen. ± half uurtje laten stollen in de koelkast. Daarna in een afgesloten bak doen en in de koelkast bewaren. Direct uit de koelkast koud opeten, dan zijn ze het lekkerst! Omdat er verder geen toevoegingen in zitten zorgen deze heerlijke choq-chips voor snelle chocoladevingertjes maar ach, dat is gewoon éxtra genieten! ;)
