Wordt je ook zo somber van het grauwe weer buiten? Haal dan zelf de vrolijkheid in huis, hoofd en maag…lekker makkelijk, lekker snel en lekker gezond! ;) Klik op de foto voor het recept!
WAT HEB JE NODIG:
- pakje halloumi – dit is kaas dat niet smelt en heel veel mogelijkheden biedt. Ik geef de voorkeur aan schapenkaas en bio (en van de boer ;), deze zijn niet extra gezouten. Maar bij de Toko zul je hem zeker ook aantreffen. Net zo lekker.
- 1 bloemkool (bio)
- verse bio- of blikje cherrytomaatjes, waar je zin/puf in hebt
- rucola-sla (bio)
- peper/himalayazout
- roomboter (bio)
HOE MAAK JE HET:
- kook de bloemkool in water zoals je dat altijd doet met wat himalayazout
- Tomaatjes in een koekenpan, al dan niet met wat roomboter, plet wat hier en daar en doe desgewenst een scheutje rode wijn erbij als je die toch tijdens het koken en zingen drinkt ;) Houdt de smaak rustig, we eten wel een (kindvriendelijke) bloemkoolgerecht.
- Beetje roomboter in de pan en halloumi bakken, niet té bruin.
- Bloemkool afgieten indien beetgaar/gekookt, flink klont boter erin (doe niet miezerig, je wordt er écht niet dik van en het moet wel lékker zijn! ;) en ‘rullen’ met een grote vorkspatel (maak het gelijkmatig los en klein maar niet tot teveel prak/moes!)
- Bloemkool in een diep bord (alsof het rijst of pasta is ;))) en overgieten met tomatensaus/tomaatjes
- Halloumi er bij en wat blaadjes rucola erover voor het eetfeest begint…
- Bon apetito!
TIP: Door op deze manier bloemkool te bereiden kun je eindeloos variëren met andere smaken en ingrediënten. Het is een uitstekende vervanger van pasta, rijst en andere koolhydraatrijke basisgerechten. Denk bijv. aan homemade bolognesesaus met rundergehakt over de bloemkool! Of met kip of vis in kerrie-sferen…De structuur, de neutrale smaak en de kleur van de bloemkool maakt dat je het oorspronkelijke gerecht niet ‘mist’!
