Snel gemaakt en heerlijk voor bij de koffie of thee! Puur & gezond genieten! Klik op de foto voor het recept!
.INGREDIENTEN voor 18-24 rotsjes, doorsnede ± 5cm:
- 3 eieren (alleen het eiwit)
- 35 gram – of wat meer als je een zoetekauw bent ;) – kokosbloesemnectar van Biona
(zeer goede vervanger voor agave-en andere minder goede zoetmiddelen) - 100 gram kokosrasp
- rasp van 1 hele citroenschil (altijd bio)
- mespunt (himalaya)zout
.
OMSCHRIJVING:
- eiwit, kokosbloesemnectar en mespunt zout mixen met een mixer in bakkom tot stijve pieken
- kokosrasp en citroenschil voorzichtig/met beleid met een siliconenspatel erdoor mengen
- met 2 plastic (eier)lepeltjes gelijke hoopjes/rotjes maken op een met bakpapier bekleedde rooster (let op: dus geen bakplaat)
- ±20/25 minuten op 150*C – boven/onderwarmte, midden van de oven (bij mijn Miele-oven in 25 min – is bij elke oven verschillend) tot ze lichtbruin kleuren (niet te donker/zwartgeblakerd)
- ze zijn ’t lekkerst als ze nog wat zacht zijn van binnen, bak ze dus niet té ver door.
- afkoelen op datzelfde rooster en (al warm) voorzichtig met kaasschaaf/plat mes de rotsjes een beetje loswrikken. Als het goed is laten ze makkelijk los zonder te breken.
- ovendeur niet tussentijds openen ivm inzakken
- doe dit buiten je ‘maandelijkse periode’. Het is gebleken dat eiwitbaksels dan sneller mislukken (raar maar waar)
- ± 5 dagen te bewaren in een afgesloten bak in de koelkast maar probeer ook diezelfde en volgende dag een paar buiten de koeling. Ze zijn beiden lekker!
- Ook met streepjes gesmolten chocolade zijn ze…mmmm!
- Als gezond hapje&tussendoortje, kinderen zijn er dol op! (en ze mógen het hebben! ;D
- Goed bij darm-en spijsverteringsproblemen, candida, diabetes, glutenallergie…niemand hoeft meer “nee dank je” te zeggen als ze ’n bakkie bij je komen doen! (of je neemt ze zelf mee als jij een bakkie elders gaat doen, zo houdt je een slag om de arm als het aanbod aldaar niet is wat jij mag of wilt!)
Bon Apetito!
