(klik op de foto voor het recept…)
INGREDIENTEN (verhouding):
- 1 of 2 avocado fijngeprakt
- 1 bio rode ui, zeer fijngesnipperd
- 1 bio tomaat, sap en pitjes eruit en zeer fijn gesneden
- beetje citroensap erover heen gesprenkeld
- op smaak brengen met peper & himalayazout
- half of 1 teentje knoflook, tot fijne moes geprakt met vork en wat zout (hoeft niet)
.
OMSCHRIJVING:
- alles goed door elkaar prakken/mengen en in een schaaltje doen.
- LET OP: altijd direct na het maken de pit van de avocado midden in de quaçamole plaatsen. Dit voorkomt dat de avocado oxideert en bruin wordt.
- Afgedekt bewaren in de koelkast tot gebruik. Liefst dezelfde dag nog consumeren.
- Lekker op witlofschuitjes, basilicumblaadjes, haverpannekoekjes, op rijstwafels met bijv. hüttenkäse of koude kip, met oiii…tortilla-chips (met máte ;)
- Absolute superfood! Hier zit een bom aan anti-oxidanten in!
- Ben je de smaak gewend, experimenteer dan zeker met andere ingrediënten. Bijvoorbeeld met verse koriander, een fijngesneden pepertje enz. De één wil het pittiger, de ander juist neutraal. Op internet kun je veel varianten vinden. Feed your Body & Mind! ;)
En-jóy! ;)
